Programowanie w JavaScript Rusz głową! - Freeman, Eric (Helion, 2015)
Naucz się jak używać języka JavaScript do prowadzenia interakcji ze stronami WWW. Rozwiń swoje umiejętności poza pisanie prostych skryptów -- poznaj programowanie obiektowe. Buduj prawdzie, interaktywne aplikacje internetowe. Zobacz jak rozwiązywać realne problem, aby poznać najlepsze sposoby pisania kodu. Spróbuj rozwikłać ponad 120 zagadek i ćwiczeń. Jeżeli chcesz stworzyć atrakcyjną aplikację internetową lub stronę WWW, to poza znajomością języka HTML powinieneś również umieć korzystać z JavaScriptu. Język ten jeszcze całkiem niedawno wzbudzał wiele negatywnych emocji -- ale te czasy odeszły w niepamięć! Bez jego pomocy współczesne strony WWW nie byłyby takie funkcjonalne! Jeżeli chcesz poznać możliwości JavaScriptu oraz w pełni wykorzystać jego potencjał, trafiłeś na doskonałą książkę. Należy ona do cenionej serii "Rusz głową" i opisuje wszystkie aspekty programowania w tym języku. Sięgnij po nią i poznaj język JavaScript od podstaw. Każda kolejna strona to spora dawka wiedzy podanej w przystępny sposób. Pomoże Ci poznać składnię języka, jego podstawowe elementy i konstrukcje. W momencie, kiedy opanujesz podstawy, przejdziesz do bardziej zaawansowanych tematów -- programowania obiektowego, manipulowania drzewem DOM, obsługi zdarzeń oraz korzystania z funkcji anonimowych i domknięć. Książka ta jest doskonałą lekturą dla wszystkich osób chcących biegle władać językiem JavaScript! Dzięki tej książce: poznasz składnię i podstawowe elementy języka JavaScript nauczysz się tworzyć obiekty i obsługiwać zdarzenia zobaczysz, jak wykorzystać domknięcia i funkcje anonimowe stworzysz prawdziwą grę Nauka języka JavaScript jeszcze nigdy nie była tak przyjemna!
Title from content provider