Lider produktu - Banfield, Richard (Helion, 2017)
Praca lidera produktu jest duzym wyzwaniem. Ze stanowiskiem tym czesto wiaze sie znaczna odpowiedzialnosc, jednak bez przypisania wladzy. Zarzadzanie ludzmi i równoczesne realizowanie skomplikowanych planów rozwoju produktu nie jest latwym zadaniem. W dodatku w czasach blyskawicznego rozwoju technologii wlasnie odpowiednie zarzadzanie produktem decyduje o utrzymaniu badz utracie przewagi konkurencyjnej na rynku. Aby zapewnic sobie sukces na tym polu, trzeba znakomicie orientowac sie, w jaki sposób dzialac na poszczególnych etapach rozwoju produktu, wiedziec, jak poprowadzic zespól, a zaproponowany proces musi byc odpowiednio dopasowany do organizacji. Trzeba równiez umiec skutecznie zarzadzac zmiana. Ta ksiazka jest przystepnym podrecznikiem przywództwa produktowego. Przedstawiono tu szerokie spektrum doswiadczen najlepszych liderów produktu, pracujacych dla takich organizacji, jak Adobe, YouTube, Uber, Google, Airbnb, Basecamp, Zipcar, Intuit, Intercom, Transferwise, Upthere, Localytics czy Cinch Financial. Dla zapewnienia wiekszej przejrzystosci ksiazka zostala podzielona na czesci odpowiadajace etapom rozwoju firmy. Przyszli liderzy produktu beda mogli zapoznac sie z czekajacymi ich wyzwaniami, zrozumieja najwazniejsze aspekty swojej pracy i dowiedza sie, jak uniknac wielu bledów. Beda tez mogli przeanalizowac strategie, style i techniki najskuteczniejszych menedzerów produktu, a takze zrozumiec motywacje kierujace najlepszymi liderami produktu. W tej ksiazce miedzy innymi: cechy dobrych liderów produktu tworzenie struktury zespolu rozwijanie najlepszych cech zespolów i ich czlonków wzorce dzialania najskuteczniejszych zespolów taktyka pracy z klientami i partnerami organizacji Poznaj tajemnice najskuteczniejszych liderów produktu! O autorach Richard Banfield jest dyrektorem generalnym i wspólzalozycielem bostonskiej agencji zajmujacej sie wrazeniami uzytkownika - Fresh Tilled Soil. Wczesniej zajmowal sie uslugami satelitarnymi i internetowymi w Afryce. Martin Eriksson od ponad dwudziestu lat tworzy wiodace produkty internetowe na calym swiecie. Wspiera mlode firmy w tworzeniu skutecznych zespolów produktowych. Nate Walkingshaw jest CXO w firmie Pluralsight. Zajmowal sie produktami z branzy medycznej oraz aplikacjami mobilnymi i sieciowymi. Posiada równiez doswiadczenie w kierowaniu badaniami i rozwojem w firmach technologicznych.
Title from content provider