PHP i MySQL od nowicjuszado wojownika ninja - Yank, Kevin (Helion, 2013)
Najlepszy przewodnik dla odkrywców PHP! J?zyk PHP wci?? zyskuje na popularno?ci. Kolejne wersje, ci?g?e ulepszenia sprawiaj?,?e w niektórych obszarach zaczyna on rywalizowa? z weteranami na rynku j?zyków programowania. Ten trend wida? równie? w ofertach pracy. Programi?ci biegle znaj?cy PHP s? wr?cz rozchwytywani na rynku! Warto do??czy? do tego grona. Je?li chcesz tworzy? zaawansowane aplikacje i pozna? PHP na wylot, trafi?e? na wymarzon? ksi??k?! Dzi?ki niej ju? wkrótce staniesz si? prawdziwym ninj? programowania w PHP. Przeprowadzi Ci? ona przez wszystkie etapy poznawania j?zyka: skonfigurujesz serwer WWW i MySQL oraz PHP. Nast?pnie zaprojektujesz swoj? pierwsz? baz? i pod??czysz si? do niej,?eby zapisa? i pobra? dane. W kolejnych rozdzia?ach przekonasz si?, jak wyra?enia regularne mog? Ci pomóc w codziennej pracy, dlaczego nale?y korzysta? z sesji oraz co mo?esz zapisa? w "ciasteczkach?. "PHP i MySQL. Od nowicjusza do wojownika ninja? jest genialnym przewodnikiem po PHP i MySQL. Pozwoli Ci przeobrazi? si? z laika w profesjonalist?. Zainwestuj w t? wiedz?! B?yskawicznie opanuj: konfiguracj? serwera WWW i bazy danych MySQL pobieranie danych z bazy i zapisywanie ich do bazy sposoby wykorzystania sesji i plików cookies niuanse j?zyka PHPZainwestuj w now? wiedz? o j?zyku PHP!
"Authorized Polish translation of the English edition of PHP & MySQL : Novice to Ninja, 5th edition"--Copyright page. - Includes bibliographical references and index. - Online resource; title from title page (Safari, viewed December 9, 2013)
Keywords: MySQL (Electronic resource); PHP (Computer program language); Database management; Database design; Databases -- Programming; PHP (Langage de programmation); Bases de données; Gestion; Bases de données; Conception; COMPUTERS; General