Nadchnout ilustrací knihy a projekty ateliéru Renáty Fučíkové = Awakening passion through illustration : Books and projects created in the studio of Renáta Fučíková - Sloupová, Andrea (Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, 2024)
Publikace Nadchnout ilustrací je česko-anglické dílo, které mapuje autorské knihy a projekty vzniklé v rámci ateliéru Didaktická ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, vedeném renomovanou ilustrátorkou a pedagožkou Renátou Fučíkovou. Kniha slouží jako katalog a odborný průvodce k výstavě stejného jména, která probíhala od listopadu 2023 do března 2024 v Domě U Jonáše, jedné z budov Gočárovy galerie. Tato publikace odráží kreativní a edukační potenciál didaktické ilustrace a prezentuje ukázky děl studentů i absolventů ateliéru. Texty a obrazový materiál poskytují vhled do inovativního přístupu ke kombinaci výtvarného umění a vzdělávací funkce ilustrace. Kniha zároveň dokumentuje projekty, jež překračují hranice tradičního ilustrátorského pojetí, a obohacuje je o kontext mezinárodní spolupráce a současných trendů v didaktickém umění. Publikace je cenným zdrojem pro odborníky v oblasti výtvarné pedagogiky, ilustrace a designu, stejně jako pro širokou veřejnost zajímající se o moderní způsoby vizuální komunikace a umělecké ztvárnění vzdělávacích témat.
Gočárova galerie - Dům U Jonáše, Pardubice 9/112023-3/3/2024 / Gočár Gallery - Jonas House, Pardubice9/112023-3/3/2024
Keywords: Fučíková, Renáta -- 1964-; Illustration; Illustratorin; Kunst; Tschechien; Ausstellungskatalog -- Gočárově galerii -- 09.11.2023-03.03.2024 -- Pardubice