Samuel van Hoogstraten de illusionist - Maciesza, Nathalie 1989-; Runia, Epco (WBooks, 2025)
"Samuel van Hoogstraten (1627-1678), een naam om te onthouden. Van alle leerlingen die Rembrandt onder zijn hoede heeft gehad, was hij de meest succesvolle. In zijn eigen tijd dan. Want na de zeventiende eeuw verloor hij zijn bekendheid bij het grotere publiek. En dat terwijl hij een geleerde kunstenaar was die voordurende experimenteerde met verschillende onderwerpen en optische trucs. Op het gebied van illusionisme was hij zelfs een pionier: de 3D-kunstenaar van zijn tijd. Ook schreef hij op late leeftijd een beroemd boek vol met lessen voor een nieuwe generatie schilders - zijn intellectuele meesterwerk. Hoog tijd voor een hernieuwde introductie."--achterflap
Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling De illusionist. Samuel van Hoogstraten, van 1 februari t/m 4 mei 2025 te zien in Museum Rembrandthuis, Amsterdam
Keywords: Ausstellungskatalog -- 01.02.2025-04.05.2025 -- Amsterdam