Romerska inbördeskrig Bok III-V - Appianus 95-162 (Santérus Förlag, 2023)
"Appianus, föddes omkring år 95 i Alexandria och avled omkring år 165. Han var en grekisk historiker med romerskt medborgarskap, som var procurator av Egypten. Han skrev alltså texterna i denna bok för omkring tvåtusen år sedan. Hans arbete är den enda sammanhängande skildringen av romarnas inbördeskrig som bevarats till vår tid."
Keywords: Appianus -- 95-162 -- Bella civilia; Bürgerkrieg; Römisches Reich; Romerska riket; Inbördeskriget i Romerska riket 49-45 f. Kr; Inbördeskriget i Romerska riket 43-31 f. Kr; Historia; 265-31 f. Kr. (senrepubliken); Verk före 1800