Izbrano ot kolekcijata akvareli i risunki = Selected from the collection : aquarelles and drawings - Nikolaeva, Anelija; Nikolov, Kalin; Staneva, Tanja (Nacionalna galerija, 2024)
"Избрано от колекцията. Акварели и рисунки" е третото издание в поредицата на Националната галерия за запознаване с нейните фондове чрез внимателен подбор на български и чуждестранни произведения, представящи в исторически план водещи процеси и тенденции от втората половина на XIX век до наши дни. След предишния том, посветен на печатната графика, новото издание разкрива още един сегмент от богатството на изкуството върху хартия