Democracy and dictatorship - Knutsen, Carl Henrik 1981- (Fagbokforlaget, 2024)
"Sammendrag: Demokrati - hva er det? Hvordan måler man graden av demokrati og hva er det som gjør at demokratier står sterkt i noen land, imens autokratiske styresett omfavnes i andre? Carl Henrik Knutsen forsker på demokrati, og er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. I denne boken gir han leseren en gjennomgang av kjennetegnene ved demokratier, hvordan det står i forhold til autoritære styreformer som diktatur og hvilke metodiske verktøy som kan anvendes for å måle ulike politiske styresett. Knutsen viser hvordan demokratiet oppigjennom historien har fått stor tilslutning og møtt klare motkrefter. Boken belyser dagens situasjon, hvor en rekke større nasjoner rundt om i verden viser en klar dreining bort fra demokratiske styringsformer, og undersøker om man er på vei inn i en ny epoke med autokratiske styreformer. Omtalen er utarbeidet av BS."