Mirjam Völker - Falsche Flagge - Kikol, Larissa 1986- (Waanders Uitgevers, 2024)
Boomhutten, huisjes, stacaravans en voertuigcabines. Je kunt er schuilen bij slecht weer en bent er beschermd voor aanvallen van buitenaf. Mirjam Völker vindt dit soort plekken fascinerend. Ze staan centraal in haar kunstwerken. Alleen vallen de bouwsels die zij schildert, timmert en filmt bijna uit elkaar van ellende. Vaak bevinden ze zich op verlaten plekken waar de natuur ze overwoekert. De kunst van Mirjam Völker heeft iets geheimzinnigs. Völker wordt gerekend tot de kunstenaars van de Neue Leipziger Schule. Hun kunst is gebaseerd op de werkelijkheid, maar je ontdekt er regelmatig elementen in waardoor je anders naar een kunstwerk gaat kijken of langer blijft kijken. Deze publicatie nodigt je uit om in de wereld van Mirjam Völker te stappen en je te laten verwonderen
Colofon: Deze publicatie verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling "Mirjam Völker - Falsche Flagge" in het Drents Museum van 28 september 2024 tot en met 2 maart 2025
Keywords: Völker, Mirjam -- 1977-; Malerei; Videokunst; Installation -- Kunst; Ausstellungskatalog -- Drents Museum -- 28.09.2024-02.03.2025 -- Assen; Bildband