Gemaakt op reis Nederlandse jongeren op reis in de zeventiende eeuw - Moss, Alan 1990- (Verloren, 2023)
"Menig jonge man ging in de zeventiende eeuw op Grand Tour: een educatiereis die hen onder andere tot Frankrijk en Italië bracht. Tijdens deze reis, die onderdeel was van hun algemene opvoeding, deden zij ervaringen en kennis op die werden bijgehouden in een reisjournaal. Deze verzameling reisjournalen brengt in kaart hoe jonge reizigers reflecteerden op hun eigen identiteit en hoe zij een gunstig beeld van zichzelf presenteerden, als wereldburger en vrome protestant, voor familie die thuis meelas en meeleefde."
Keywords: Geschichte 1648-1713; Niederländer; Junger Mann; Identitätsentwicklung; Bildungsreise; Frankreich; Italien; Travelers' writings, Dutch / 17th century; Youths' writings / 17th century; Hochschulschrift