Observator - Ruijters, Marcel 1966- (Uitgeverij Sherpa, 2024)
Het is nog steeds 1913. Cyril Strapatsky begluurt zijn medemens – voor zijn werk en als hobby. Dit minne mannetje uit de entourage van Pola Kazoni wordt, wanneer hij zich aansluit bij de ‘prikkelfotobond’, meegesleept in een avontuur dat hem dicht bij het gevreesde werkkamp ‘Het Hard Gelag’ zal brengen. Hij leert er de mysterieuze Jynia Ampersand en haar vrienden de Pazuzu’s kennen. Ze worden belaagd door kannibalen en een telepathische schimmel uit de ruimte. En het leven was al zo ingewikkeld! Zal Strapatsky leren voortaan voor het goede te kiezen?
Een eerdere versie van hoofdstuk 1 verscheen in 2020 in Kutlul #11
Keywords: Ruijters, Marcel -- 1966-; Comic