Zlato a cukr na šlechtickém stole Kynžvart - Krásný Dvůr - Konopiště - Ferrarová, Eva 1953-; Löw, Eva; Ruizová, Libuše 1956-; Svoboda, Milan 1968- (Národní památkový ústav, územní památková správa na Sychrově, 2023)
Monografie představuje jednotlivé historické realizace šlechtických banketů uskutečněných v posledních pěti letech v prostředí státních zámků. Prezentovány jsou autentické i evropsky unikátní zlaté nástolní ozdoby ze šlechtických fondů, stejně jako nově vytvářené rekonstrukce tragantových staveb podle dobové ikonografie
Keywords: Kynžvart (zámek); Krásný Dvůr (zámek); Konopiště (zámek); bankety; stolování; stolničení; stolní náčiní; dekorace stolů; umělecké předměty ze zlata; cukr; šlechta / Česko; zámky / Česko; banquets; table etiquette; table setting; cutlery; table decorations; goldwork; sugar; nobility / Czechia; chateaux / Czechia; Lázně Kynžvart (Česko); Krásný Dvůr (Česko); Konopiště (Benešov, Česko); Lázně Kynžvart (Czechia); Krásný Dvůr (Czechia); Konopiště (Benešov, Czechia); kolektivní monografie; obrazové publikace; collective monographs; pictorial works