Katitzi & Katitzi och Swing - Taikon, Katarina 1932-1995 (Natur & kultur, 1969)
Sjuåriga Katitzi bor på barnhem och trivs ganska bra. Så en dag hämtarKatitzis pappa hem henne. Hemmet är ett tältläger där Katitzi på nytt får lära känna sin familj. Katitzis familj är romer och måste flytta hela tiden. Ingen vill ha dem på sin mark. Tur att hon har sina syskon och sin hund. [Barnbokskatalogen]
Orginalupplaga 1969 och 1970
Illustrationer av Joanna Hellgren
Keywords: Flickor; Romer; Familjen; Styvföräldrar; Syskon; Hundar; Cirkus; Barn som far illa; Barnmisshandel; 1940-talet; Kapitelböcker; Filmade böcker; Biografiska berättelser; Barndomsskildringar; Barn- och ungdomslitteratur