Soranske digtere i det 19. århundrede - Jacobsen, Per 1935- (Historia, 2023)
"Vi har hidtil savnet en samlet fremstilling af de digtere og litterater med tilknytning til Sorø Akademi, som skrev og virkede i det 19. århundrede. Før dem, allerede i det 18. århundrede, havde Akademiet været hjemsted for en række betydelige personligheder, der satte deres præg på tidens debat om retsvæsen, pædagogik og kultur. Efter en lang periode af tab og nederlag i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor englænderne bombarderede København og bortførte flåden, staten gik bankerot og vi mistede Norge, blomstrede kulturen igen. Per Jacobsen har nu skrevet en fremstilling af de forfattere og litteraturforskere med tilknytning til Akademiet, der fortsatte traditionerne fra tidligere tider. Det er både kendte forfattere som B. S. Ingemann, Carl Bagger, Carsten Hauch, Sophus Schandorph og Herman Bang og en hel række mindre kendte, som Christian Hviid Bredahl, Peder Hjort, Chr. Wilster, Herman Schwanenflügel, Otto Borchsenius, Vilhelm Møller og Vilhelm Andersen. Tilsammen udgjorde de et ganske imponerende kapitel i den danske litteraturhistorie"
Keywords: Sorø Akademis Skole; Geschichte 1800-1900; Lyriker; Dänemark; Sorø akademi; Danish poetry / 19th century / History and criticism; Biografie