De kaarten van madame Petrova - Hof, Marjolijn 1956- (Em. Querido's Uitgeverij, 2022)
Silke is samen met haar tweelingbroer Janis weggevlucht van landgoed Holderstate. Ze ontmoeten een echtpaar dat met een huifkar langs markten reist. De vrouw legt kaarten om de toekomst te voorspellen en wil Silke het vak leren, maar Janis vertrouwt het niet. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar
Keywords: Wahrsagerin; Flucht; Zwilling; Geheimnis; Fluch; jeugdboeken; verhalen; Waarzeggen; Tweelingen; Vervloekingen; Geheimen; Verlaten-kinderenverhalen; Avonturenverhalen; Kinderboeken (vorm); Kinderbuch