Mahmood en de gouden honden - De Leeuw, Jan 1968- (De Eenhoorn, 2023)
Mahmood probeert samen met zwerfmeisje Zuri de plannen van de mysterieuze Groene Nachtegaal te achterhalen, voor er nog meer gewonden vallen. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 11 jaar
Keywords: Herrenloser Hund; Zoologischer Garten; Flüchtlingskind; Asielzoekers; Magisch realisme; Macht; Honden; Kinderbuch