Hans Memling in Brugge - Koopstra, Anna 1980- (Kannibaal bvba / Hannibal, 2023)
De Vlaamse primitief Hans Memling (ca. 1435?1494), die een cruciale rol speelde in de vroege Nederlandse schilderkunst, is onlosmakelijk verbonden met Brugge. Tot zijn indrukwekkendste creaties behoren ongetwijfeld het Johannesaltaar en het Ursulaschrijn, die hij maakte in opdracht van het Sint-Janshospitaal. Daarnaast zijn nog zeven andere topwerken van de oude meester te bewonderen in het Brugse Museum Sint-Janshospitaal en het Groeningemuseum.00Dit boek toont Memlings adembenemende kunstwerken tot in de kleinste details en biedt een unieke gelegenheid om zijn werk beter te leren kennen of te herontdekken.00Anna Koopstra, conservator vroeg-Nederlandse schilderkunst van Musea Brugge, vertelt in toegankelijke essays over Memlings verbeeldingskracht, zijn technische meesterschap en de culturele context waarin de schilder leefde en werkte
Keywords: Memling, Hans -- 1430-1494; Malerei; Brügge