Lavakatastrofen eller när Ester var ensam hemma - Karlsson, Ylva 1978- (Rabén & Sjögren, 2023)
Ester vågar vara hemma själv. Det är hon säker på. När mamma äntligen går kan Ester och Kängurun göra precis vad de vill. Ha picknick. Låna enhörningen i glas som egentligen bara är mammas. Men när klockan slår 11:11, fyra likadana siffror, blir golvet till lava! Möblerna flyter omkring som båtar och man kan man stå på trösklarna. Ester måste rädda katterna, enhörningen och Kängurun från katastrofen, men hur?En rolig och actionfylld berättelse om att vilja klara sig själv, om virvlande fantasi och om det sköra gränslandet mellan att vara liten och stor.Den fristående, tredje delen om modiga Ester av Augustprisbelönade Ylva Karlsson och Katarina Strömgård.[Bokinfo]
Keywords: Bilderbuch