Canon van 700 jaar Joods Nederland - Levie Bernfeld, Tirtsah 1952-; Wallet, Bart 1977- (Walburg Pers, 2023)
Veel mensen weten wel iets over de Nederlands-Joodse geschiedenis, maar veelal zijn dat fragmenten: de Portugese Joden van Amsterdam, het Joodse socialisme en de fatale oorlogsjaren. Maar wat is nu de doorgaande lijn? Hoe is het Joden in Nederland vergaan vanaf het eerste moment dat ze zich hier vestigden? Daar geeft deze Joodse canon in honderd vensters antwoord op. Elk venster gaat over een belangrijke gebeurtenis, een plaats, een persoon of een voorwerp. Iedere tekst is gekoppeld aan sprekende, iconische afbeeldingen. De vensters zijn per eeuw gegroepeerd rond een samenbindend thema, waardoor ze samen een lopend verhaal vormen.0
Hier auch später erschienene, unveränderte Nachdrucke
Keywords: Geschichte 1295-2012; Juden; Niederlande; Jews, Dutch; Netherlands; Jews / Netherlands / History; History