Operation Barbarossa - Ericson Wolke, Lars 1957- (Historiska Media, 2023)
Den största militära invasionen i världshistorien inleddes den 22 juni 1941. 3,3 miljoner tyska soldater överskred gränsen till Sovjetunionen, där de skulle möta fem miljoner man i Röda armén i strid. De tyska anfallskolonnerna rullade österut för att på sin väg krossa stora sovjetiska förband. Kiev och större delen av Ukraina föll, medan Leningrad ringades in och till slut stod tyska soldater vid Moskvas portar. Det sovjetiska motståndet var starkare än väntat, trots att förlusterna var oerhörda. Även tyskarna stupade i en takt som man inte hade varit i närheten av tidigare under kriget. Operation Barbarossa övergick i ett utnötningskrig som skulle fortsätta i drygt tre år till. I denna bok berättar Lars Ericson Wolke om de svåra striderna på östfronten, förutsättningarna på slagfältet, operativa missar på båda sidor samt brutaliteten som soldater och civila utsattes för.
Keywords: Deutsches Reich -- Wehrmacht; Geschichte; Russlandfeldzug -- 1941-1945