En route - Donker, Birgit 1965-; Gierstberg, Frits 1959-; Smets, Jenny; Stigter, Bianca 1964- (Lecturis, 2023)
De publicatie En Route is het zevende deel in een serie fotoboeken die het Nederlands Fotomuseum sinds 2019 uitgeeft samen met Lecturis. Onderweg laat de ontwikkeling van Ad van Denderen zien als documentaire fotograaf vanaf de jaren 1960 tot nu, in relatie tot nog steeds actuele maatschappelijke thema’s. In zijn carrière heeft hij consequent en aandachtig gewerkt aan grote en actuele maatschappelijke onderwerpen als apartheid, migratie en geopolitiek conflict. Hij deed dit in een herkenbaar handschrift, aanvankelijk verhalend en later meer conceptueel. Typerend voor het werk van Ad van Denderen is de intensiteit waarmee hij zich inleeft in anderen in lastige situaties. Hij verdiept zich steeds langdurig in zijn onderwerp en richt zijn camera op verhalen achter het dagelijkse nieuws in Nederland en ver daarbuiten. Zijn project Go No Go is in het verleden door het Nederlands Fotomuseum verworven en de opname van zijn archief in de Collectie van het museum ligt in het verschiet
Colophon: This publication accompanies the exhibition "Ad van Denderen: En Route" in the Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, the Netherlands from 30 September 2023 to 28 January 2024
Keywords: Denderen, Ad van -- 1943-; Geschichte 1965-2019; Fotografie; Alltag -- Motiv; Ausstellungskatalog -- Nederlands Fotomuseum -- 30.09.2023-28.02.2024 -- Rotterdam; Bildband