Scherpstellen acht auteurs over de ontwikkeling van fotografie binnen de beeldende kunst - Hartog Jager, Hans den 1968-; Knoppers, Kim 1976-; Maddox, Amanda 1948- (Mondriaan Fonds, 2023)
"Scherpstellen is een bundel van acht essays geschreven door toonaangevende conservatoren, critici, fotografen en kunstenaars uit de wereld van de fotografie en beeldende kunst. In opdracht van het Mondriaan Fonds betogen de auteurs welke ontwikkelingen wenselijk zijn voor fotografie als kunstvorm. Hans den Hartog Jager, Kim Knoppers, Amanda Maddox, Marwan Magroun, Katja Mater, Anne Ruygt, Vincent van Velsen en Joke de Wolf geven elk op eigen wijze antwoord op de vraag: waar staat fotografie vandaag binnen de beeldende kunst en hoe verder? De invalshoeken lopen uiteen: van een oproep tot meer debat en een pleidooi voor fluïde vormen van fotografie tot het wijzen op de verantwoordelijkheid van beeld ten opzichte van mens en wereld. Scherpstellen is de 15e publicatie in de essayreeks van het Mondriaan Fonds. Het fonds brengt regelmatig essays uit van schrijvers, denkers en bemiddelaars over actuele onderwerpen binnen de beeldende kunst en erfgoed. De E-bookversie van deze publicatie bevat in tegenstelling tot de fysieke uitgave geen beelden in het binnenwerk."--
Keywords: Fotografie; Künstlerische Technik; Ästhetik; Aufsatzsammlung