Ik ben Luc, componist - Huys, Johan 1942- (Borgerhoff & Lamberigts nv, 2023)
"Hij was componist, pianist, dirigent, muziekregisseur, pedagoog en een onverbeterlijke moppentapper. Hij hield van whisky, sigaren en gezellig tafelen. Hij kende maar liefst acht talen, was gehuwd en liefhebbende vader van twee dochters. Hij vond dat muziek wiskunde was, hield niet van Mozart, Schubert en Shostakovich, maar vond Beethoven het grootste muzikale genie aller tijden. Luc Brewaeys (1959-2015) was uitzonderlijk begaafd, componeerde compromisloze muziek en zal herinnerd worden als een van de meest getalenteerde naoorlogse Vlaamse componisten. Op basis van getuigenissen van Lucs naasten en vanuit talloze invalshoeken toont dit boek ons wie Brewaeys echt was. Het is een eerbetoon aan een veelzijdig, exuberant en intrigerende persoon, een onmisbaar portret voor elke muziekliefhebber."
Titelzusatz auf dem Cover: 'Luc Brewaeys, zijn leven en werk'
Keywords: Brewaeys, Luc -- 1959-2015; Geschichte 1959-2015; Pianist; Komponist; Dirigent; Belgien; Biografie