De træer, de drypper endnu 1864 i dansk politik - Wendel-Hansen, Jens Lei (Nord Academic, 2023)
På baggrund af forløbet før krigen i 1864 og skyldsspørgsmålet efter krigen fører forfatteren historien om nederlaget som et nationalt traume op til nutiden og skildrer den skiftende kollektive erindring og den måde, hvorpå krigen også i dag påvirker den danske selvopfattelse og det danske samfund.
Keywords: Geschichte 1864-2023; Kollektives Gedächtnis; Politik; Nationalbewusstsein; Deutsch-Dänischer Krieg -- 1864; Dänemark; Schleswig-Holstein War, 1864 / Influence / Political aspects / Denmark; Denmark / History / 1849-1866; Guerre des Duchés, 1864 / Influence / Aspect politique / Danemark; Danemark / Histoire / 1849-1866