Manden med violinen - Sjøgren, Kim 1955- (Gyldendal, 2023)
"Kim Sjøgren blev født under mystiske omstændigheder i 1955, og han var violinspillende vidunderbarn allerede som 4-årig, feteret og berømt. Som 12-årig sprang han fra skolen og blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. Han debuterede som 17-årig, og som 22-årig blev han koncertmester i Det Kongelige Kapel. Sådan kunne karrieren have fortsat uden problemer, men Kim Sjøgren ville mere og andet end at følge den slagne klassiske vej. Han ville også gøgle, spille revy og komponere. Vejen bugtede sig og at høre Kim Sjøgren fortælle livshistorier og anekdoter fra et nu langt liv er underholdende og bekræftende. Man skal følge sin egen vej, og så må man tage de knubs, der kommer. Det er Kim Sjøgren det bedste bevis på. Han spiller i dag stadig et utal af koncerter, og for første gang fortæller han hele sin utrolige historie."
Bogen er skrevet i sambejde med Michael Müller og er rigt illustreret, ikke mindst med private billeder
Keywords: Sjøgren, Kim -- 1955-; Geschichte 1955-; Geiger; Dänemark; Autobiografie