Samlingssteder udenlansk billedkunst i danske samlermiljøer 1690-1840 - Svenningsen, Jesper (Aarhus Universitetsforlag, 2023)
Indhold: En dansk samlerhistorie ; Levemænd & virtuosi 1690-1740 ; Statsmænd & connaisseurs 1740-1780 ; Embedsmænd & Nachzügler 1780-1815 ; Smagsbevarere & smagsfornyere 1780-1815 ; Patrioter & pragmatikere 1805-1840 ; Hovedlinjerne i dansk samlerhistorie.