Dovženko-hrafik - Dovženko, Oleksandr Petrovyč 1894-1956 (Vydavnyctvo Točka, 2021)
Основу цього видання склали маловідомі графічні роботи Олександра Довженка, надруковані у газетах і журналах протягом 1923–1926 років (310 примірників), коли він працював у Харкові художником-ілюстратором. Роки, проведені Довженком у Харкові, — ціла епоха. Це був, поза сумнівом, один із найкращих періодів його життя. У цьому місті розцвів його талант художника. Саме в Харкові Довженко морально й, до певної міри, творчо підготувався до власної великої місії — роботи в кінематографі. У цьому виданні зібрані усі наявні роботи Довженка-художника (плакати, карикатури, шаржі, портрети), опубліковані у тогочасній пресі. Деякі малюнки публікуються вперше. Видання розраховано на дослідників, викладачів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться історією українського кіно і української культури