Oog in oog met Hugo van der Goes oude meester, nieuwe blik - Steyaert, Griet 1965-; Everaarts, Marijn; Depoorter, Matthias 1980-; Visch, Lieven de 1982-; Goegebuer, Sibylla; Steyaert, Griet 1965-; Oosterwijk, Anne van (Hannibal Books, 2022)
"Een 'atypische' Vlaamse primitief ontrafeld: Hugo van der Goes In deze fascinerende introductie tot het werk en leven van de Vlaamse primitief Hugo van der Goes (ca. 1440−1482/1483) belichten verschillende experts en onderzoekers de virtuositeit van de meester himself. Zijn Dood van Maria is een van de belangrijkste werken in de wereldbefaamde collectie Vlaamse schilderkunst van Musea Brugge. Na een intensieve restauratie van vijf jaar komt het meesterwerk weer volledig tot zijn recht met talloze schitterende elementen, een fel kleurenpalet en recent ontdekte details. Oog in oog met Hugo van der Goes − Oude meester, nieuwe blik biedt een inkijk in het tijdloze en hedendaagse karakter van het topstuk en besteedt aandacht aan de iconische waarde van een te ontdekken oeuvre
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling Oog in Oog met de Dood. Hugo van der Goes, oude meesters, nieuwe blikken in het Sint-Janshospitaal in Brugge van 28 oktober 2022 tot 5 februari 2023
Keywords: Goes, Hugo van der -- 1440-1482; Goes, Hugo van der / 1435?-1482; Ausstellungskatalog -- Sint-Janshospitaal -- 28.10.2022-05.07.2023 -- Brügge; Aufsatzsammlung