Mitt stora vackra hat en biografi över Victoria Benedictsson - Åsbrink, Elisabeth 1965- (Bokförlaget Polaris, 2022)
Elisabeth Åsbrink har följt Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren tätt i spåren. Från gården på Söderslätt över det klaustrofobiska äkta hemmet i postmästarbostaden i Hörby till rummet på hotell Leopold i Köpenhamn där hennes liv tog slut, när hon bara var trettioåtta år. Det här är en biografi om en kvinna som försökte spränga könsgränserna i en tid besatt av litteratur, sex och död
Keywords: Benedictsson, Victoria -- 1850-1888; Biografie