Gamtos transformacijos: modernybė ir antropocenas = Transformations of nature: modernity and the anthropocene - Gutauskas, Mintautas; Daraškevičiūtė, Vaiva; Cuozzo, Gianluca 1967-; Bacevičiūtė, Danutė 1969- (Vilniaus universiteto leidykla, 2021)
Knygoje "Gamtos transformacijos: modernybė ir antropocenas" pasirinkta genealoginė-hermeneutinė prieiga leidžia klausti, kokia gamta transformuojasi, kokios gamtos pabaigą skelbė vėlyvoji modernybė, su kokia gamta turime reikalą antropocene? Kiek pati gamta dar lieka tikrove, o kiek – "hibridu", utopija, vieta, kurion grįžti motyvuoja nostalgija? Kas antropocene yra pats žmogus sužalotos ir nykstančios gamtos akivaizdoje? Kaip galėtų būti įgyvendinta žmogaus atsakomybė už jo techninės veiklos poveikį klimato kaitai?