Meningen med Atlas - Lian, Torun 1956- (Aschehoug, 2021)
Atlas er 16 år gammel og dødelig syk. Han orker ikke mer av behandlingen, og stikker av med toget, til København. Der driver han rundt i gatene, og treffer etter hvert den 15 år gamle Molly. Hun bor litt her og der, og føler seg ikke hjemme noe sted. Sammen vandrer de gjennom byen, besøker Christiania, forsøker hele tiden å nærme seg hverandre, finne ut av tingene. En usedvanlig vakker og klok roman som tar livets største spørsmål på absolutt alvor, helt uten sentimentalitet.
Keywords: Jugendbuch