Jakob en de zeven gevaren - Vriens, Jacques 1946- (Van Holkema & Warendorf, 2021)
Nederland, 1958. Jakob (10) is vaak angstig, maar doet erg zijn best om flinker te worden. Zijn stoere vrienden Claartje en Bennie helpen hem daarbij. Als zijn ouders gaan scheiden en er nog meer ingrijpende dingen gebeuren, moet Jakob ineens heel dapper zijn. Vanaf ca. 10 jaar
Keywords: Geschichte 1958; Freundschaft; Angst; Ehescheidung; Junge; Niederlande; Nederland; Jaren vijftig; Angsten; Vriendschap; Echtscheiding; jeugdboeken; verhalen; Historische verhalen; Familieverhalen; Kinderbuch