Vasaloppet Världens friskaste hundraåring - Karlsson, Petter 1960- (Bokförlaget Max Ström, 2021)
Nu fyller Vasaloppet 100 år! Tävlingen som statade 1922 är inte enbart världens längsta skidlopp utan också vår mest älskade sportsliga folkfest. Hundratusentals svenskar har åkt de nio milen mellan Sälen och Mora. Författaren Petter Karlsson har nu skapat en färgstark bok, fylld av bilder, historier, anekdoter och fakta - en bred, underhållande och spännande skildring av allt det som gör Vasaloppet till en folkfest. Varför ansågs kvinnorna i spåret vara så skrämmande? Vem fällde Kungen på målrakan? Och hur kunde Mora-Nisse vinna så överlägset? Boken är en inspirerande skildring av Sveriges mest uthålliga friskvårdsprojekt - när Vasaloppet startades för hundra år sedan var det som en sporre till rörelse.
Keywords: Skilanglauf; Wettlauf; Schweden