Življenje umetnosti prečne črte skrbi - Kunst, Bojana 1969- (Zbirka Transformacije, 2021)
To je knjiga o težavah, ki jih ima umetnost s skrbjo. Avtorica piše o procesih, delu in ustvarjanju umetnosti, o potrebi po spremembi vrednosti, ki nas obdajajo v polju umetnosti. Knjiga opisuje številna protislovja življenja umetnosti, še posebej tiste, ki se ukvarja s stanjem sveta, z ekološko krizo in s sodobnimi prekarnimi življenji, in ki priča o trpljenju drugih. Skrb ne spodnese materialnih praks, ne prevpraša produkcijskih in ekonomskih procesov umetnosti, ampak se pogosto ohranja samo kot raztegljiva retorična in performativna moč, ki ohranja obstoječe vrednosti tako, da jih naredi le nekoliko boljše