Tilki bir neolitik shkārat msaied hikâyesi - Kinzel, Moritz 1976- (Ege Yayınları, 2020)
Çizgi romanlar arkeoloji dünyası için yeni sayılmazlar. Çizimler arkeolojik buluntuların görselleştirilmesi ve belgelenmesinde her zaman önemli bir rol oynamıştır. Ancak elinizde tuttuğunuz kitap biraz farklı. Sadece arkeolojik bulgulara dayalı bir hikâye anlatmakla kalmayıp, bazı araştırmacıların paha biçilemez değerdeki hazineleri keşfetmek için ıssız yerlere gittikleri tipik macera kitaplarından da farklı. Bu kitap arkeologların arkeolojik buluntulara dayanarak anlatılarını oluşturdukları süreçlerin ardına bakmaya çalışmaktadır. Bir yorum genel hikâyeyi nasıl yönlendirir? Bir çalışmanın yeni sonuçları hikâyenin içeriğini nasıl değiştirir? Anlatılacak yalnızca BİR hikâye mi var, yoksa başka hikâyelerden de bahsedebilir miyiz?
Literaturverzeichnis Seite 82-85
Keywords: Comic