Maydos 1 - Sazcı, Göksel 1967- (Ege Yayınları, 2020)
Maydos Kilisetepe gibi höyükler, yalnızca bulundukları yörenin kültürel sürecini anlamamız için değil, birbirleri ile ilintisiz gibi duran büyük kültür bölgeleri arasındaki ilişkiyi ve belki daha da önemlisi ?iletişim eksikliğini? sonuçları ile anlamamızı sağlar. Bu bakımdan çok daha heyecan verici, ancak aynı zamanda değerlendirme için de zorlu yerlerdir. Maydos Kilisetepe Höyüğü, Çanakkale Boğazıu2019nın Tunç ve Demir Çağlarıu2019nın temel veri tabanı olmanın ötesinde, Balkan-Ege ve Anadolu ilişkileri için vazgeçilmez bir kaynak durumundadır ve önümüzdeki yıllarda şaşırtıcı bulgular vermeyi sürdüreceğinden kuşkumuz yoktur. Göksel Sazcıu2019nın titizlikte yürüttüğü çalışmaların devamını ve bu kapsamlı kitabı izleyen yeni yayınları merakla bekliyoruz. (Prof. Dr. Mehmet Özdoğan)
Enthält Literaturverzeichnis
Keywords: Antike; Maydos Kilisetepe Höyüğü; Aufsatzsammlung