Gutta på skauen - Johannessen, Bjørn Olaf 1965-; Loe, Erlend 1969-; Schreiner, Per 1965- (Cappelen Damm, 2022)
1. september 1939 gikk Hitler inn i Polen, og andre verdenskrig var i gang. Norge erklærte seg nøytralt, men et halvt år senere, 9. april 1940, invaderte tyskerne likevel landet. Kongen og regjeringen forlot landet for å drive kampen videre fra London. I årene som fulgte, valgte mange unge norske kvinner og menn å bli del av motstandsgrupper, ofte med stor fare for eget liv. Noen av disse gruppene dro til skogs for å drive motstandsarbeidet derfra. Dette er fortellingen om en slik gruppe. Boka er skrevet av Loe, Schreiner & Johannessen som er teamet bak NRK-serien «Kampen for tilværelsen».
Auf dem Umschlag: "En NRK-serie"
Keywords: Geschichte 1941-1945; Widerstand; Besetzung; Norwegen; Fiktionale Darstellung