Den kapitalistiska välfärdsstaten - Bergh, Andreas 1973- (Studentlitteratur AB, 2022)
Hur kunde Sverige utvecklas från ett av Europas fattigaste länder till att bli fjärde rikast i världen? Och hur var det möjligt att samtidigt bli ett av världens mest jämlika länder? Kan den svenska välfärdsstaten bestå i framtiden? I den här boken förklaras de svenska framgångarna...
Keywords: Geschichte 1870-2020; Wohlfahrtsstaat; Entwicklung; Schweden