Willem Boel - Sancho don't care - Boel, Willem 1983-; Desa'u, Ory ca. 20./21.Jh; Derycke, Luc 1963-; Vandenbosch, Femke (MER. Art Imprint of Borgerhoff & Lamberigts, 2022)
De artistieke praktijk van Willem Boel (°1983, Sint-Niklaas; woont en werkt in Gent) valt binnen het uitgebreide veld van de beeldhouwkunst en bevat monumenten/structuren, kinetische sculpturen, gigantische rekwisieten en decors. Boel thematiseert de beeldhouwkunst als performance, als architectuur, als machinerie. De meeste werken uit zijn oeuvre circuleren door elkaar. Elk werk verbergt letterlijk de andere werken en zet ze voort, waardoor een voortdurende stroom van materiële elementen en conceptuele benaderingen ontstaat. Sancho Don't Care is Boels eerste monografie over tien jaar intensief werk. Het biedt een uitgebreid overzicht van een proces dat nog volop in ontwikkeling is
Keywords: Boel, Willem -- 1983-; Plastik; Installation -- Kunst; Bildband