Ritas svans - Heldt, Sara 1960- (Bonnier Carlsen, 2021)
Den lilla råttan Rita är besviken. Hon känner sig inte alls lika fin och söt som den fluffigt tjusiga Ekorren som får alla barnens uppmärksamhet där den sitter i granen och skalar kottar. Tänk om Rita bara hade haft en lika fin och luden svans som Ekorren. Men så en vacker dag, när Rita får syn på en minkmössa på hatthyllan i fru Von Franz våning, får hon en idé!Sara Heldt och Helena Koch, vänner och båda manusförfattare, skriver tillsammans om det klassiska temat: att inte duga som man är.Helena Kochs illustrerar den lilla råttan Ritas miniatyrvärld på vinden i det tjusiga huset där Fru Von Frantz bor. Hos fru Von Franz kan Rita hitta goda rester av gruyereost och andra godsaker, sova i en minkpäls och kanske även återfå självförtroendet och finna en ny vän
Keywords: Bilderbuch