Verden og buksene et Gunvor Hofmo-fragment - Mollerin, Kaja Schjerven 1980- (Nasjonalbiblioteket, 2021)
I Verden og buksene utforsker Kaja Schjerven Mollerin poeten Gunvor Hofmo og hennes kjærlighet til kvinner, og hvordan dette ble forstått da hun ble innlagt på Gaustad sykehus i 1953. Med utgangspunkt i arkivfragmenter ser forfatteren blant annet på om psykiatrien forstod homoseksualitet som en side ved Hofmos lidelse som måtte kureres. Boken viser både en del av Hofmos liv, og kaster samtidig et lys over en periode i norsk kulturhistorie og hvilke holdninger og forestillinger som rørte seg i landet tidlig på 1950-tallet. Omtalen er utarbeidet av BS.
Keywords: Hofmo, Gunvor -- 1921-1995; Homosexualität