Rikast i världen - Karim, Malin; Karim, Alexander 1976- (Bonnier Carlsen, 2021)
Malin och Alexander Karim och illustratören Andrea Femerstrand kommer nu med den fristående fortsättningen på Modigast i världen, ännu ett spännande äventyr om rädda Alba, hennes lata get Yanko och flera av deras vänner.En regnstorm har kommit och gått och trots att det mesta är förstört är nästan alla i byn tillbaka. Men istället för att hjälpas åt att bygga upp byn med det som finns, bråkar alla och försöker roffa åt sig mest. Så uppenbarar sig en oväntad lösning - en äkta skattkarta! Genast smider folk planer om att behålla skatten för sig själv. Alba, kompisen Elias och lata geten Yanko bara måste hitta skatten först så att rikedomarna kan delas lika och folk i byn kan bli vänner igen. Kommer de att hinna? Och kan de stå emot lockelsen att behålla skatten själva?Rikast i världen är ett spännande äventyr som också ställer viktiga frågor om solidaritet, vänskap och vad som egentligen är värt något i livet
Keywords: Kinderbuch