Kamerat livet en samtale med Cecilie Løveid - Mollerin, Kaja Schjerven 1980-; Løveid, Cecilie 1951- (Kolon forlag, 2022)
"Kamerat livet" blir utgitt i forbindelse med Cecilie Løveids 70-årsdag i august 2021. Litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin og Cecilie Løveid samtaler om Løveids liv og varierte forfatterskap. Løveid har utgitt bøker innenfor de fleste sjangere, og dermed blir samtaleboka også en kilde til innsikt i utviklingen av nyere norsk dramatikk, kunstromanene fra 70-tallet og moderne diktning. Flere av Løveids verk har et feministisk perspektiv, og boka blir dermed et bidrag til kampen for likestilling i Norge. Samtidig forsøker boka å nøste opp den røde tråden som løper gjennom alle Løveids verk. En rød tråd som består av en blanding av kunst, poesi, privatliv, problemer og humor. Omtalen er utarbeidet av BS.
Keywords: Løveid, Cecilie -- 1951-; Gespräch