Kunst en openbaarheid? - Dewilde, Michel (Stichting Kunstboek, 2021)
"Kunst en openbaarheid? peilt naar actuele aspecten van de openbare conditie van kunst. We leven ongetwijfeld in de eeuw van het publiek: de wensen, verlangens, keuzes of opinies van de toeschouwer of bezoeker lijken ook in de Kunstwereld op de eerste plaats te komen. Deze publicatie houdt de vinger aan de pols van enkele van de meest recente evoluties en stelt deze in het teken van de COVID-19 epidemie. Heeft het virus de openbare conditie van de Kunsten, de interactie met het publiek en de Kunstwereld aangetast? Welke lessen kunnen we trekken uit begrippen als ‘sociale distantie’ binnen de kunst en cultuurwereld? Hierbij werd gekozen voor een interdisciplinaire aanpak."
Keywords: Geschichte 2019-2021; Pandemie; COVID-19; Öffentlicher Raum; Kunst; public domain; public art; philosophy of art; Aufsatzsammlung