Min förändring sjunger en hylling till världen - Gorman, Amanda 1998- (Bonnier Carlsen, 2021)
Amanda Gorman tog världen med storm när hon läste sin dikt The Hill We Climb på president Bidens installation i januari 2021!Tillsammans med den hyllade illustratören Loren Long har hon skapat en bilderbok, en barnens hyllning till förändring. Man kan höra att den är på väg, ett tydligt surr av drömmar och hopp om en värld där vi accepterar varandra och våra olikheter. Där det finns mod, tolerans och förlåtelse. En planet där människor bygger broar, inte murar, mellan varandra!Amanda Gorman är född 1998 i Los Angeles, USA, och är poet och aktivist. Hon fokuserar på teman som förtryck, feminism, mångfald och social rättvisa. Hon är den yngsta poet som någonsin talat på en presidentinstallation i USA. Läs mer på theamandagorman.com!
Keywords: Änderung; Mut; Englisch; Kinderlyrik; Politische Lyrik; Lied; Initiative; USA; Bilderbuch