Afstand - Henk Wildschut Covid-19, 2020-2021 - Wildschut, Henk 1967- (Henk Wildschut, 2021)
Wildschut volgt niet de waan van de dag, maar neemt in zijn fotografie afstand waardoor patronen zichtbaar worden. Het gáát bij dit onderwerp ook om afstand, letterlijk. En om grote aantallen: voorraden mondkapjes en andere beschermende middelen. Net als bij zijn eerdere Document Nederland opdracht Ons Dagelijks Brood (2013) fotografeert Wildschut met een heldere, quasi-klinische blik die de leegte, afstand, stilte en omvang dwingend in beeld brengt.0Achter de afstandelijk ogende high-tech en systematiek onthult Wildschut evengoed het menselijke gezicht in deze crisis. Portretten worden afgewisseld met foto's van binnenruimtes (laboratoria, RIVM, persconferenties) en buitenruimtes. Wat daardoor zichtbaar wordt is hoe de overheid het virus probeert te bestrijden, welke gevolgen dat heeft voor onze omgeving en hoe dat er achter de schermen uitziet.00Exhibition: Rijksmuseum (Fotogalerij), Amsterdam, The Netherlands (01.10.2021 - 16.01.2022)
Ausstellungsdaten ermittelt
Keywords: Wildschut, Henk -- 1967-; Geschichte 2020-2021; COVID-19 -- Motiv; Fotografie; Niederlande -- Motiv; Ausstellungskatalog -- Rijksmuseum -- 01.10.2021-16.01.2022 -- Amsterdam; Bildband