TraumA - Borchert, Till-Holger 1967-; Dewilde, Michel (Stichting Kunstboek, 2021)
Met 'TraumA' duikt Triënnale Brugge in de 'uncanny' geschiedenis en realiteit van Brugge. Historische lagen worden blootgelegd, vergeten of verborgen verhaallijnen besproken. Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom en trauma, tussen paradijs en hel. Ze speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op het 'unheimliche' dat er ondergronds aanwezig is. Want hoewel Brugge voor velen een droombestemming lijkt, sluimert er in deze picture-perfect-wereld ook armoede, eenzaamheid, vervuiling of angst. 0'Triënnale Brugge 2021: TraumA' brengt aan de hand van artistieke en architecturale ingrepen ook de minder fraaie aspecten naar boven en laat ze deel worden van de beeldvorming van de stad. 'Triënnale Brugge 2021: TraumA' balanceert tussen het aanwezige en het verborgene. Met een parcours van sculpturale, architecturale en organische creaties komt het tegemoet aan een viering van de veelzijdigheid en beweeglijkheid van de stad. Tussen privé en publiek. Tussen droom en nachtmerrie.00Met werk van o.m. Amanda Browder, Nadia Kaabi-Linke, Jon Lott, Joanna Malinowska & C.T. Jasper, Nadia Naveau, Nnenna Okore, Henrique Oliveira, Hans Op de Beeck, Laura Splan, Gijs Van Vaerenbergh, Adrián Villar Rojas en Héctor Zamora.00Exhibition: 3rd Bruges Triennial, Belgium (08.05. - 26.09.2021)
Keywords: Geschichte 2021; Installation -- Kunst; Ausstellungskatalog -- 08.05.2021-26.09.2021 -- Brügge