Voetstappen in de donkere nacht - Kromhout, Rindert 1958- (Leopold, 2021)
In Rome hingen lang geleden opeens (verboden) protestbriefjes op standbeelden. De 'sprekende' beelden beklaagden zich over de grote verschillen tussen arm en rijk. Renzo en Lucia vinden het reuze spannend. Zeker als ze mee mogen doen met het protest! Deels waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 9 jaar
Keywords: Soziale Ungleichheit; Gesellschaftskritik; Rom; Rome; Geschiedenis; Armoede; Protestacties; jeugdboeken; verhalen; Historische verhalen; Familieverhalen; Protestants-christelijke verhalen; Kinderbuch