Ecopersonalisme een perspectief - Bouckaert, Luk 1941- (Halewijn, 2021)
Overtuigd dat de zorg voor de overlevingskansen van toekomstige generaties en van kwetsbare gebieden op onze planeet helemaal bovenaan op de agenda hoort, haalt Luk Bouckaert het ecopersonalisme vanonder het stof. Hij geeft het opnieuw een gezicht en een agenda. In zijn warm pleidooi nodigt hij niet alleen uit om de overstap te maken van ?ego? naar ?eco?, maar maakt hij ook duidelijk dat in geen enkel denken de ecologische kwetsbaarheid mag ontbreken.0Luk Bouckaert is emeritus hoogleraar ethiek.
Keywords: Umweltethik