Kampdiktare i folkhemmet arbetarpoeten Stig Sjödin - Nilsson, Magnus 1975- (Verbal Förlag, 2021)
Stig Sjödin (1917-1993) var en av de mest betydande svenska poeterna under andra halvan av 1900-talet. Här står arbetarförfattaren Sjödin i centrum, sådan han framträdde i sina diktsamlingar och i de dikter han publicerade i fackförbundpressen eller läste på möten. Dessutom undersöks hur poeterna Jenny Wrangborg och Johan Jönson förhåller sig till sin föregångare
Keywords: Sjödin, Stig -- 1917-1993; Arbeiterliteratur; Lyrik